Nena Vargić

 

Nena Vargić

 

Vraćamo s kući iz ženskog izlaska u centru Zagreba. Zovemo Cammeo koji dolazi unutar nekoliko minuta. Ulazimo u vozilo, a tamo nas čeka ugodno iznenađenje - dama za volanom.

- Baš smo se lijepo našle. Ovo je pravi 'girl power' taksi - smije se taksistica Nena Vargić koja u Cammeu radi oko deset mjeseci.

- Obožavam voziti, bilo da je riječ o automobilu, kombiju ili pak kamionu, vožnja mi je nekako u krvi. Za njom sam luda otkad sam položila vozački. Tada mi tata nije dao da vozim pa sam mu ukrala auto - smije se Nena koja je se može pohvaliti zanimljivom paletom poslova kojima se bavila.

 

- Po struci sam odgajateljica, radila sam i u državnoj službi pa u vlastitoj firmi - započinje svoju priču. Ova majka dvoje djece bila je u braku, a nakon razvoda odlučila je okrenuti novu stranicu.

- Neko vrijeme sam konobarila što mi je bio gušt jer jako volim raditi s ljudima. Tada sam vozila 'nabrijani' auto s kojim sam se utrkivala po Sljemenu i dečkima pokazala kako to rade cure - otkriva.

- Ništa im nije bilo jasno. Jadni nisu mogli doći k sebi kada su shvatili da ih je žena 'oderala' na cesti - dodaje.

 

Ipak, u nekom trenutku zaključila je da je vrijeme za promjenu te se zaposlila u komercijali, a kasnije je zbog teške ozljede prsta završila na podužem bolovanju. Nakon toga odlučila je otvoriti novo životno poglavlje.

- Željela sam raditi ono što volim pa se posao u taksi branši čini logičnim izborom. Vabili su me razni prijevoznici, ali sam se na kraju odlučila za Cammeo - otkriva. Nazvala je tvrtku, predstavila se i rekla da je zainteresirana za posao. U svega nekoliko dana obavila je razgovor, prošla obuku i krenula na cestu.

- Prezadovoljna sam. Zaista mogu reći da spada među sretnike koji obožavaju svoj posao. Uvjeti su odlični, plaća je korektna i na vrijeme. Kako sama kaže, nema se na što žaliti.

Nena Vargić

 

- Koliko radite, toliko i zaradite. Nadređeni imaju razumijevanja za nas i bez problema se može dogovoriti kada treba zamijeniti smjenu ili nešto slično - dodaje. Vožnja je za Nenu stil života, a kako je prava 'žena od akcije', ne podnosi dosadu.

- Po prirodi sam hiperaktivna pa mi odgovara cjelodnevna akcija. Vožnja me opušta, a nervozna postajem samo kad nema posla - smije se Nena. Iako je taksiranje još uvijek percipirano kao 'muški posao', ona se sjajno uklopila.

- Ljudi se u pravilu razvesele kada shvate da je za volanom žena. Svi su jako simpatični, a često mi upute riječi podrške. To me veseli - priča.

 

Anegdota na poslu, otkriva, ima mnogo, a nedavno je imala pravu filmsku vožnju.

- Znate ono kad osoba uđe u taksi i kaže vozaču da slijedi neki auto? E pa ja sam sličnu situaciju prije nekoliko dana imala s autobusom. Gospodična je zakasnila na bus, ali smo ga uspjele stići pa je sretno nastavila putovanje - priča. Slobodno vrijeme provodi aktivno, a najčešće se opušta u društvu udomljene kujice Bele.

 

Naposljetku, ponosno naglašava kako je sretna i zadovoljna.

- Dugo sam tražila svoj put i sada sam ga napokon našla. Uživam u životu, radim posao koji obožavam. Ipak, jako bi me veselilo kada bi imala više kolegica. Žene, odvažite se i sjednite za volan taksija. Sigurno nećete požaliti - zaključuje Nena.

 

Hvala na vožnji.

 

Cammeo ti nudi odličnu zaradu, a brinemo i o tome da budeš maksimalno spreman kada sjedneš za volan. Za vozilo i druge detalje ne brini. To je naš zadatak. Tvoje je samo da se prijaviš na linku: https://cammeo.hr/hr/vozi-za-cammeo. Vidimo se u Cammeu!

Vozi za Cammeo

Prijavi se i postani dio obitelji.