Slađana Senjanin

 

Slađana Senjanin

 

Petak poslijepodne, taksijem se vraćamo s posla. Tjedan je bilo iznimno naporan pa raspravljamo o tome kako se najefikasnije riješiti stresa preko vikenda.

- Svaka čast sportu, šetnjama i heklanju, ali ja preferiram cijepanje drva - s osmjehom se u razgovor 'ubacuje' taksistica Slađana Senjanin.

 

U Cammeu je nekoliko mjeseci, ali njezin odabir ovog posla, tvrdi, nije slučajan.

- Nekoliko godina radila sam u osiguranju, zatim kao poslovođa u trgovini mješovite robe, a onda sam zaključila da je vrijeme za nešto novo. Otac i brat su profesionalni vozači i odmalena sam više bila zainteresirana za automobile nego za kuhaču pa je ovaj pao logičan odabir - objašnjava.

 

Kako je krenula vaša Cammeo priča?

- Na Facebooku sam vidjela da traže nove vozače i iz šale poslala poruku s upitom zapošljavaju li i žene. Kroz nekoliko dana dobila sam pozitivnu povratnu informaciju, prošla obuku i to je bilo to - priča Slađana.

 

Taksi branša poznata je kao 'muška'. Kako ste se snašli?

- Bez problema. Osim što sam prezadovoljna uvjetima na poslu, plaćom koja stiže na vrijeme i ostalom pogodnostima, tu je i kolegijalnost među vozačicama i vozačima koja se itekako osjeti. Svatko će svakome rado pomoći bez obzira na spol. Žene bi se definitivno trebale više odvažiti i okušati u ovom poslu - naglašava.

 

Taksisti nisu tek vozači već na neki način i prijatelji, psiholozi pa čak i ispovjednici svojim klijentima. Kakva su Vaša iskustva?

- Kako sam godinama radila u osiguranju prošla sam određene treninge vezane upravo za rad s ljudima, a to mi pomaže i danas. Općenito volim biti okružena ljudima, takve sam prirode, pa mi nije problem skočiti u neku od tih uloga - priča Slađana.

Slađana Senjanin

 

Imali li anegdota u vašoj taksi karijeri koje posebno pamtite?

- Ovim poslom se ne bavim dugo, ali mi je uvijek posebno drago kada mogu nekome pomoći. Tako sam, na primjer, s jednom gospođom po cijelom gradu tražila automobil za koji je zaboravila gdje ga je parkirala. Na kraju mi je javila da ga je 'dignuo' pauk - otkriva.

 

U javnosti je nekako uvriježeno da je posao taksista vrlo stresan. Kako se nosite s ti?

- Ma kakav stres?! Meni je vožnja terapija, opušta me to, a usput upoznajem zanimljive ljude. Kada baš zagusti, cijepam drva. Ne postoji bolji način rješavanja stresa od toga - smije se Slađana.

 

Kako provodite slobodno vrijeme?

- Ponosna sam mama dvoje djece, tu je i suprug, te naš pas kojeg smo udomili prije nekoliko godina. Bez problema uspijevam uskladiti obiteljske obaveze i posao.

 

Imate li kakve hobije?

- Ne bih to nazvala baš hobijem, ali obožavam životinje. Prije nekoliko dana sam pronašla pet štenaca u kutiji, naravno da nisam imala srca ostaviti ih na milost i nemilost sudbini. Sada su kod mene, jednog sam već udomila, jedan ostaje kod nas, a tri mališana traže svoje zauvijek domove - zaključila je.

 

Hvala na vožnji.

 

Cammeo ti nudi odličnu zaradu, a brinemo i o tome da budeš maksimalno spreman kada sjedneš za volan. Za vozilo i druge detalje ne brini. To je naš zadatak. Tvoje je samo da se prijaviš na linku: https://cammeo.hr/hr/vozi-za-cammeo. Vidimo se u Cammeu!

Vozi za Cammeo

Prijavi se i postani dio obitelji.